כתבה ב-YNET מאת ד"ר מיקה קופלר - מרצה בקורס אבחון וניתוח ציורי ילדים במכללת תילתן לרפואה משלימה חיפה
לכתבה המלאה: (העתיקו את הקישור לדף חדש ולחצו "אנטר")
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4875513,00.html
בניגוד לדעה הרווחת שילד טוב משאיר צלחת ריקה, הנטורופטית דגנית קורן מאמינה שההיפך הוא הנכון: האכילה, במיוחד בקרב הילדים, צריכה להיות מודעת, איטית ונכונה. איך מלמדים אותם לאכול מבלי לטרוף? מדריך.
אפשר להתחיל לרוץ מרתון בגיל 58 ?!
"כן.. זה אפשרי! עם תוספי תזונה נכונים ותכנית אימון מותאמת אישית!"
כך מספר דר' אבינעם פורת .N.D, שבגיל 58 רץ מרתון ראשון - מרתון ירושלים, מרץ 2014.
מאת: כתב החדשות של עמותת "יד עזר לחבר"
כאבי ראש הינם סימפטום – תסמין אשר יכולים להיות לו מספר רב מאד של גורמים.
מאמר מצויין שמראה עד כמה הנושא רחב נמצא בקישור הבא:
Headache causes – Mayo Clinic
http://www.mayoclinic.org/symptoms/headache/basics/causes/sym-20050800
המפתח לטיפול מוצלח בכאבי ראש הוא איבחון הסיבות / הגורמים וטיפול ממוקד בהם.
מחקרים פסיכולוגיים רבים מגלים, שחוויות משמחות גורמות לתחושת אושר ממושכת יותר מאשר הנאה זמנית מקניית חפצים פיזיים. הוכח, כי ההתרגשות המלווה רכישה של חפץ חדש, כמו בגד או מכונית חדשה, פגה לאחר זמן קצר, מאחר ואנו מתרגלים לראותו מדי יום. חוויות, לעומת זאת, ממשיכות לספק לנו אושר דרך זיכרונות עוד זמן רב לאחר האירוע.
העדות החזקה ביותר לחוסר הקשר בין שפע כלכלי לאושר מצויה בעובדה, כי ברוב ארצות המערב חלה עלייה ברמת השפע החומרי, אך איתה עלתה גם רמת הדיכאון. שיעור האנשים הסובלים מדיכאון עולה על 20 מיליון בארה"ב בלבד והשימוש בנוגדי דיכאון הוכפל בעשור האחרון פי שלושה.
מחקרים פסיכולוגיים מראים שאנשים נהנים יותר מחוויות מאשר מחפצים. לכן, אם אתם מחפשים דרך להרגיש טוב יותר עם עצמכם, כדאי לכם לשקול להשקיע בטיפולי יופי ביתיים עם מכשור קוסמטי רפואי.
מכשור קוסמטי רפואי לטיפולי יופי ביתיים יכול לעזור לכם להשיג מראה עור בריא וזוהר, ללא צורך לבקר במכון יופי. ניתן למצוא מגוון רחב של מכשור קוסמטי רפואי בשוק, המתאים לכל סוגי העור והצרכים.
אחת הסיבות לאושר המוגבר שגורמות חוויות, היא תחושת הקירבה לאחרים, לחברים ולמשפחה. רוב חוויות החיים שלנו מערבות אנשים נוספים. הקשר איתם, ובמיוחד עם בני המשפחה, ממלא צרכים בסיסיים שלנו: החל מהצורך שלנו בשייכות חברתית, בתחושת משמעות בקיומנו עבור אחרים, בסיפוק הדחף האנושי לחיברות, בקבלת הכרה ובהענקה ובקבלת תמיכה בעת צרה. הימצאותו של אדם נוסף בקרבתנו מחזקת את תחושת הביטחון שלנו ומאפשרת לנו להיות פנויים למימוש מטרותינו בחיים.
למה נחוץ לנו לחוש אושר ? מה תפקידם של הרגשות בכלל ? פרופסור סליגמן, מייסד התחום של הפסיכולוגיה החיובית טוען, כי קיומם של רגשות, חיוביים או שליליים נחוץ לנו אבולוציונית. הרגשות המכונים שליליים כגון: פחד, עצב או כעס, הם למעשה קו ההגנה הראשון שלנו כנגד איומים מבחוץ, והם קוראים לנו להתכונן למצב של לחימה. פחד הוא סימן שמתקרבת סכנה, עצב הוא סימן שקיים איום של אובדן, כעס הוא סימן שישנו מסיג גבול, כלומר: מישהו פועל נגדנו. מבחינה אבולוציונית, סכנה, אובדן והסגת גבול או יחס גרוע-כולם מהווים איום על עצם הקיום, ולכן תפקידם של הרגשות להתריע בפני סכנה קרבה.
מסתבר כי גם לרגשות החיוביים תפקיד עצום באבולוציה. הם מרחיבים את משאבינו הקבועים, האינטלקטואליים, הפיזיים והחברתיים, ובונים לנו עתודות, שבהן אנו יכולים להשתמש, כאשר מופיעים בחיינו איומים או הזדמנויות. בניגוד לרגשות שליליים, המלחיצים ומכווצים אותנו, המערך המנטאלי שלנו מסוגל להתרחבות, גמישות ויצירתיות.
במחקרים אחרים נמצא, כי כאשר קבוצת מחקר חוותה אירוע חיובי כלשהו לפני ביצוע מטלה מסוימת, רמת הביצועים שלה הייתה גבוהה יותר ומהירה יותר
בהשוואה לקבוצת הבקרה. אצל ילדים באופן מיוחד, נמצא קשר ברור בין רמת ביצועים אינטלקטואלית גבוהה לבין היזכרות באירוע חיובי ומעורר אושר לפני ביצוע המטלה. הילדים בחרו יעדים גבוהים יותר, תפקודם והישגיהם טובים יותר והם התמידו יותר במגוון מטלות.
בריאות ואריכות ימים, הן סימנים לעתודה פיזית. במחקר בארה"ב, שעקב במשך שנתיים אחר אוכלוסיה של בני 65 ומעלה, עלה, כי אנשים מאושרים היו מועדים לנכות בשיעור נמוך ב-50% מאנשים אומללים. לאנשים מאושרים יש לחץ דם נמוך יותר ומערכת חיסונית חזקה יותר. הם מסוגלים להתמודד עם כאב פיזי או רגשי ביתר הצלחה. נמצא גם, כי רגשות חיוביים מבטלים רגשות שליליים.
מנתונים אלו ניתן להסיק, כי הקשר בין סבים לנכדים חשוב שיהיה לא רק קשר של "בייביסיטר", שמירה והשגחה בעת היעדרם של ההורים. יש בקשר זה משמעות חשובה לבניית אושרו של הנכד בהווה ולחוסנו בעתיד. דווקא בני הגיל השלישי כיום, הם בעלי אפקטיביות גבוהה גם אם יצאו לפנסיה. יכולותיהם הפיזיות והאינטלקטואליות גבוהות ביחס לדורות אחרים והם יכולים להעניק מניסיונם לבני הדור הצעיר. בנתינה לאחרים, הם מממשים את ייעודם ובכך מוודאים שהם מייצרים לעצמם מקורות לאושר, בריאות ואריכות ימים. בעשותם כך, הם תורמים גם לאושרם של היקרים להם – הנכדים – ליצירת מקורות האושר שלהם בהווה וכבסיס איתן להתמודדות טובה יותר עם אתגרי העתיד. בזמן השהות עם הנכדים חשוב להיות פעילים, לשחק, ליזום חוויות, לצאת לפעילויות משותפות, ולהעדיף זאת על פני קניית צעצועים. סביר להניח, כי ילד יזכור וייזכר בחוויות הילדות שהיו לו עם הסבים מאשר יזכור אילו צעצועים קנו לו. הילד יזכור כיצד שיחק עם סבא שח, או הכין עוגיות עם סבתא, כיצד למד לחשב פעולות חשבון בראש כמו סבא או יצא עם סבתא לשחק עם הכלב בפארק השכונתי. תכני הבילוי המשותף נמצאים לרוב במרחב החיים השוטף ואין צורך לנסוע לחו"ל בכדי לייצר חוויות מהנות. יצירתיות וקירבה הם המרכיבים המרכזיים במתכון לאושר הדדי.
במכללת תילתן אנו מקיימים סדנא מיוחדת לגיל השלישי, לסבים וסבתאות, המעוניינים לגלות מחדש את ייעודם בחיים וכיצד ניתן ליישמו בכל תחום בכל זמן, ובמיוחד בקשר עם הנכדים.
הסדנא הינה מפגש אחד, בו יגיע כל משתתף להצהרת הייעוד האישית והייחודית שלו, בעזרת טכניקה אימונית המבוססת על סיפורי חיים.
• מדוע לזברה אין סרטן ?
• האם יכול להיות שרגשות שליליים מעוררים מחלות ?
• איך תאי עובר קשורים למנגנוני ההישרדות ?
לשאלות הללו יש תשובות מפתיעות!
לתיאום פגישת ייעוץ חינם התקשרו עכשיו 072-338-5089